Нашата история

Няколко думи от нашия
основател

`

Целта в живота ми от 1998 г. насам е да променя живота на кучетата към по-добро.
Така че аз съм едновременно смирен и много доволен да ви посрещна тук. Изглежда всякаш вчера опаковах и изпратих първите ни опаковки с ESSENTIALS, и все пак сега имаме искрената чест да готвим нашите храни и изкушения за повече от четвърт милион клиенти, или както обичам да казвам, нашите членове от племето ESSENTIALS.. Вие сте нашето семейство. Доверието, което сте показали, избирайки ESSENTIALS, е не само оценено. Това е основата на моите вечни три обещания:
Никога да не правим неблагоприятни промени в нашето качество в стремежа си да направим повече печалба.

Винаги и завинаги да запазим първоначалната си мисия: да подобрим и удължим живота на кучетата (и в днешно време с гордост можем да добавим котки). За да остана верен на моята визия за създаване само на красиви продукти, превръщайки ESSENTIALS в луксозната марка за начин на живот, която желаете и заслужавате.
Това, че имам тези обещания, очевидно означава, че животинският живот ми е изключително скъп на сърцето. Ето защо едно от най-големите удоволствия е да можем да проявим тази любов чрез нашата БЛАГОТВОРИТЕЛНА програма ESSENTIALS, подкрепяйки кучета/котки, диви животни и природа, съответстващи на ~1% от нашите глобални продажби. С искрената надежда, че мога да бъда в услуга на вашите близки тези и вие за много, много години напред.(Редактирано)Възстановяване на оригинала.

2012

Прологът

Година преди да отворим врати, нашият основател реши да прекара цялата 2012 г. във фина настройка на всичко свързано със стартирането на ESSENTIALS. Беше доста сюрреалистично да се започне с нищо друго освен с визията за създаване на луксозна марка за начин на живот с фокусирана мисия: да се подобри и удължи живота на кучетата. Първата задача беше

да се състави списък от стотиците големи и малки задачи, които трябваше да бъдат свършени, и да се определят срокове за тях, така че всичко да бъде постигнато преди големия ден.
Целият януари беше посветен на това и това вероятно беше най-добрата възможна инвестиция на нашето време, тъй като свършихме всичко и успяхме да отворим точно по график.

2013

Стартът!

В сряда, 2 януари, отворихме вратите на ESSENTIAL FOODS. И за щастие основателят ни не беше сам. Довереният мениджър продажби на Кристиан Дегнер-Елснер от предишно приключение се съгласи да бъде част от пътуването на ESSENTIALS от самото начало. И така, Каспер Холм и Кристиан се качиха заедно.

Този първи месец те взеха точно 159 072 DKK. ESSENTIALS стартира както в Дания, така и в Обединеното кралство. Шаки, австралийската овчарка, беше натоварена да поддържа настроението на всички в офиса и се радваше да бъде първият модел на компанията, да не говорим за основния тестер на продукта!

2014

Преминаване в световен мащаб

Семената на два от най-важните ни пазари бяха засадени през 2014 г. Чешката република (Словакия и Унгария последваха примера през следващата година) и България бяха поставени на картата на ESSENTIAL FOODS. Или по-скоро беше обратното: Мила, Якуб и Луси поставиха ESSENTIAL FOODS на картата.

С течение на годините, те се превърнаха в семейство. Всеки по свой начин оказа огромно влияние върху това къде е ESSENTIALS днес. Ние в ESSENTIAL FOODS сме им безкрайно благодарни и очакваме с нетърпение да работим заедно по нашите бъдещи начинания в продължение на много години напред.

2015

Натоварена година

Каспер се запъти в Дания, обиколи цялата страна и посрещнахме много развъдчици през 2015 г. Някои бяха лица, които познавахме отпреди, докато други бяха нови клиенти, които ни срещнаха на една от многото изложби, на които прекарахме уикендите. Развъдчиците винаги са имали много специално място в сърцето ни и по този начин са оформили голяма част от ДНК на ESSENTIALS от 2013 г. насам.

Няма развъдчици, няма Essentials! Дължим им повече, отколкото може да се каже с думи. Швеция и Полша се отвориха като Essential страни и днес и двете са два от нашите абсолютно ключови пазари. Благодарим на всички, че избрахте нас! JAGUAR беше пуснат на пазара и ние се снабдихме с храна за котки, която скоро се оказа наистина от много специален калибър.

2016

Спортни автомобили

Участвахме за втори път на най-големия световен търговски панаир INTERZOO със собствен щанд. Този път бяхме прехвърлили цялото смирение и бяхме поставили ретро спортна кола Morgan в средата на щанда. Нещата се случваха! Слуховете за JAGUAR, нашето ястие за котки, бяха достигнали до Япония и с голяма гордост отворихме вратите на още една страна от ESSENTIAL. Благодарим Ви за доверието към нас, приятели. Посрещнахме Манолис като дистрибутор в Гърция, което ни донесе много нови клиенти

в тази красива страна през годините. Добре дошли на нашето ESSENTIALS семейство в Сърбия. Въпреки всички трудности, нашият дистрибутор успя да изгради ESSENTIALS като водеща марка. Благодарим от сърце на всички, които подкрепиха нашата мисия в Сърбия. Годината приключи, като закачихме финландското знаме на картата на ESSENTIALS. Аку и Емми са най-добрите посланици, които бихме могли да пожелаем. Годината приключи с голяма дупка в сметките. Изглежда, че експанзията е разход.

2017

Благотворителността

С нещата, които се увеличиха повече от три пъти само за няколко години, през 2017 г. успяхме да изпратим 500 000 DKK / 65 000 EUR за случаите, които са толкова близки до сърцата ни: кучета в нужда, опазване на природата и дивата природа. Бяхме станали фактор, с който трябва да се съобразяваме и се радвахме на признание, като дадохме приоритет на това. През годината се появи и гамата от 3-килограмови опаковки с гранули, адаптирани за по-малки кучета,

Възможността да посрещнем Франция като Essential страна също беше забележително събитие за годината. Всичките ни прекрасни клиенти там и не на последно място нашето семейство дистрибутори, начело със Стефан, превърнаха Франция в страхотна ESSENTIALS страна. Merci!

2018

Нов лукс

Започнахме годината с пускането на пазара на дългоочакваната мерителна чашка, ESSENTIAL the CUP. Извинете за чакането!
Не след дълго бяхме готови с набор от лакомства в изцяло нова категория, ESSENTIAL FINEST. Ръчно изработени и изсушени на въздух от нашата малка специализирана кухня в Йоркшир, Англия

, ние поставяме нов стандарт за това какви могат да бъдат луксозните лакомства. Те бързо спечелиха високо ниво на признание и оттогава успешно разширихме гамата от FINEST варианти до шест. През 2018 г. ние също така приветствахме Корея в списъка на страните, където могат да бъдат закупени ESSENTIALS.

2019

Хайлендс

Достигнахме размер, който ни позволи да създадем наше собствено Creative Studio в тясно сътрудничество с целия екип в Abel. И би било честно да се каже, че оттогава не сме поглеждали назад.
Веднага след това, за първи път от няколко години, пуснахме две нови ястия. Луксозното ястие, HIGHLAND LIVING, което скоро се превърна в категоричен фаворит на много клиенти.

И храната BALANCE, която е не само в по-ниска ценова категория, но също така е формулирана за онези кучета, които не се справят добре с твърде много протеини и/или няколко източника на протеини.
TINY FISH DELIGHTS беше тазгодишният нов продукт в областта на лакомствата.

2020

DK&UK излетя

Първата задача за годината беше да запалим новия екип в най-голямото ни звено за разпространение, ESSENTIALS Northern. Така, нашият основател можеше да се посвети на разпространението на ESSENTIALS по целия свят и на разработването на нашето следващо поколение продукти и услуги, защото Йенс Дамгаард влезе на арената. Приходите надхвърлиха всички очаквания, подпомогнати извънредно много от изключителния успех

на датския и британския пазар. Браво Наташа, Каспер и Йенс! Пуснахме първия си неядлив лайфстайл продукт, DOG DIARY - дневник за собственици на кученца. Със сигурност няма да е последният по рода си, с който се захващаме в бъдеще. Вратите на essentialfoods.de се отвориха, позволявайки на нашите немски приятели да доставят ESSENTIALS до вратата си.

2021

Проблеми с Брекзит

Предизвикателствата, които бяха надвиснали над нас след референдума за БРЕКЗИТ, пламнаха в началото на януари. Първите три месеца доведоха до безброй безсънни нощи и използваха всички ресурси, които имахме. Но усилията на многобройните ни колеги в Обединеното кралство и на цялото семейство в ЕС не бяха напразни и успяхме да стабилизираме доставките на ESSENTIALS. Фактът, че бяхме в състояние да доставяме ястия, приготвени в Обединеното кралство, наистина работи в наша полза в момент, когато много други трябваше да се откажат напълно. LYNX, първото ни лакомство, изработено по поръчка за котки, се появи по улиците с гръм и трясък.

Бяхме направили по погрешка 18 000 порции вместо планираните 6 000! За наше щастие се разчу, че LYNX е също така невероятно добро лакомство за обучение както на кученца, така и на възрастни кучета, така че беше разпродаден до края на ноември. Също така успяхме да пуснем rhondaschoice.com, онлайн списание за всеки, който желае да пътува със стил с ЦЯЛОТО семейство. С наближаването на края на годината ние преминахме важен крайъгълен камък и надхвърлихме 100 милиона продажби по целия свят.

2022

Идва...

Създаване на ВЕЧНА история, докато пишем.
През 2022 г. пускаме на пазара нашия най-важен продукт за кучета, за човечеството и за планетата.
Следва продължение

Dog chewing on treat
Dog laying on grass
Dog standing on a field

За подобряване и удължаване
живота на кучетата

Нашата цел в живота е да бъдем в услуга на кучетата. Да създаваме идеи, концепции и красиви продукти, за да помогнем на нашите клиенти да се радват на по-здравословен и по-добър живот. За подобряване и удължаване живота на кучетата.

Повече от 250 000 кучета се радват на ESSENTIALS по целия свят и ние сме вечно благодарни за всяко едно, което е направило избора на ESSENTIAL и споделя нашата мисия, сервирайки сервирайки, торба след торба.