СЪСТАВКИ

Acai Berries

Акай бери

Плодовете акай имат антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за защита на клетките от увреждане.

Plants
Alfalfa Sprouts

Кълнове от люцерна

Още едно от малките чудеса на Земята; пълен с витамини, минерални соли, аминокиселини, ензими и най-важното, есенциални фибри.

Plants
Angus

Агнешко

Агнешко от Абърдийн. Трябва ли да кажем повече? Най-доброто говеждо месо в нашия асортимент. Говеждото е с високо съдържание на протеини и естествено богато на витамини и минерали като витамини от група В, цинк и желязо.

Animal
Apples

Ябълки

Тяхната многофункционалност и множество хранителни предимства го правят естествен избор за нашия Fruit Pack. Богат източник на флавоноидни антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазване на клетките от увреждане, причинено от свободните радикали в тялото.

Plants
Blueberries

Боровинки

Богат на антиоксиданти. Включен в нашия BERRY PACK.

Plants
Carrots

Моркови

Страхотният универсален зеленчук, без който не можем. Съдържа каротин и различни други полезни хранителни вещества и фибри. Част от нашия GARDEN PACK.

Plants
Cauliflower

Карфиол

Смята се, че подпомага поддържането на здраво сърце. Част от нашия GARDEN PACK. Източник на витамин В9, който е важен за аминокиселинния и нуклеотидния метаболизъм. Източник на витамин А, който спомага за поддържане на здраво зрение.

Plants
Chicken

Пиле

Ферма в Обединеното кралство. Всички пилета са свободни (free run). Пилешкото месо е източник на протеини, богат на незаменими аминокиселини. Освен това е добър източник на витамини и минерали, включително витамини от група В и желязо.

Animal
Duck

Патица

Нашите са от Обединеното кралство и са сертифицирани от Red Tractor. Тези свободни патици се отглеждат с голямо внимание.

Animal
Freshly Prepared Eggs

Прясно приготвени яйца

Важен източник на протеини, незаменими аминокиселини и хранителни вещества, лутеин и холин (В-витамин).

Animal
Ginger

Джинджифил

Източник на калий за подпомагане на нервната и мускулната функция и добър източник на калций, който помага за поддържането на здрави кости и зъби. Част от нашия HERB PACK.

Plants
Ginseng

Женшен

Има антиоксидантни свойства.

Plants
Green Tea

Зелен чай

Съдържа антиоксиданти, които допринасят за цялостното здраве и благополучие. Смята се, че помага при контролирането на бактериите, които могат да допринесат за лошото здраве на устната кухина.

Plants
Herring

Херинга

Добър източник на Омега-3 (DHA и EPA). ESSENTIALS включва и трите източника на Омега-3: ALA, DHA и EPA.

Animal
Lamb

Агнешко

Хранено с трева агне, родено и отгледано в Обединеното кралство. Агнешкото е богат на хранителни вещества, високо смилаем източник на протеини. Освен това е добър източник на витамин B12 и желязо, които са необходими за поддържане на здрави нерви и кръвни клетки.

Animal
Linseed

Ленено семе

Съдържа високо ниво от важни антиоксиданти.

Plants
Marigold

Невен

Съдържа високо ниво от важни антиоксиданти.

Plants
Mulberries

Черници

Сушена черница. Източник на желязо, подпомагащо поддържането на нормалните функции на кръвоносната система. Добър източник на витамин С, известен със своите антиоксидантни свойства. Част от нашия BERRY PACK.

Plants
Oranges

Портокали

Богат на естествен витамин С. Антиоксидант, който може да помогне за поддържане на имунната система. Част от нашия ПЛОДОВ ПАКЕТ.

Plants
Partridge

Яребица

Дива яребица, предимно от Шотландските планини. Уникален източник на животински протеин.

Animal
Pears

Круши

Универсалността му я прави чудесен избор за нашите ястия. Част от нашия ПЛОДОВ ПАКЕТ. Добър източник на диетични фибри за нормализиране на времето за преминаване през стомашно-чревния тракт.

Plants
Peas

Грах

Нашият грах се отглежда и добива предимно в Обединеното кралство. Алтернативен източник на протеини и фибри. Част от нашия GARDEN PACK.

Plants
Pigeon

Гълъб

Див гълъб предимно от Великобритания / Шотландските планини. Уникален източник на животински протеин.

Animal
Potatoes

Картофи

Ефективен и вкусен източник на въглехидрати, които не са много в ястията на ESSENTIAL FOODS. Винаги се стремим към картофи, отгледани и добити в Обединеното кралство. Отлична алтернатива на зърнените култури, подходяща за кучета с чувствителност към зърнени храни или непоносимост към тях, добър източник на фибри и витамин С.

Plants
Prebiotics

Пребиотици

Пребиотиците са съединения в храните, които индуцират растежа или активността на полезни микроорганизми като бактерии и гъбички. Най-често срещаният пример е в стомашно-чревния тракт, където пребиотиците могат да променят състава на организмите в микробиома на червата. В ESSENTIALS ние включваме манан-олигозахариди (MOS), фруктоолигозахариди (FOS) и люцерна.

Other
Rosemary

Розмарин

Използваме розмарин, за да консервираме ястията си; удължавайки продължителността на живота им възможно най-естествено и щадящо. Ако се съхраняват правилно, нашите ястия могат да бъдат запазени до 15 месеца от датата на производство.

Plants
Salmon

Сьомга

Отговорно отгледана в развъдници шотландска атлантическа сьомга. Уникален източник на Омега-3 (DHA и EPA). Естествено богат на омега 3 есенциални мастни киселини, които имат противовъзпалителни свойства. И трите източника на Омега-3 са включени в ESSENTIALS: ALA, DHA и EPA.

Animal
Seaweed

Морски водорасли

Част от нашия HERB PACK. Известен като богат източник на минерали и микроелементи, които допринасят за цялостното здраве и благосъстояние. Източник на йод, който помага за поддържане на здравословна функция на щитовидната жлеза.

Plants
Spinach

Спанак

Богат на желязо, витамини А и К. Добавихме спанака заради огромната му гъвкавост. Част от нашия GARDEN PACK.

Plants
Sweet Potatoes

Сладки картофи

Сладките картофи са богат източник на фибри, съдържащи набор от витамини и минерали, включително желязо, калций, селен. Добър източник на повечето от нашите витамини B и витамин C.

Plants
Tomatoes

Домати

Добавени са, за да осигурят разнообразие в нашите ястия. Доматът е плод - файт, който не малко хора знаят. Затова е част от нашия FRUIT PACK.

Plants
Trout

Пъстърва

Основно произведена от Witin в Обединеното кралство, пъстървата е естествен източник на омега 3 есенциални мастни киселини.

Animal
Turkey

Пуйка

Внимателно подбрано пуешко месо и източник на основни хранителни вещества като рибофлавин, калий и селен.

Animal
Venison

Еленско месо

Британски свободно отгледани елени, богати на протеини и пълноценни хранителни вещества месо. Добър източник на желязо и витамини от група В.

Animal
Разгледайте нашите продукти